Vers vlees

Coquelet jonge haantjes

Je hebt bijna geen ideeën meer over wat je moet koken? Hier is een eenvoudig en heerlijk recept voor coquelet. Een kip met een zeer mals vlees en een geweldige smaak!

In de oven gebraden geel haantje

Ingrediënten:

1 Marie Hot geel haantje(450+-gram ongeveer
Peper, Zout
olijfolie
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
2 teentjes knoflook of 1 ui

Bereiding

Snij 2 teentjes knoflook (of de ui) in twee en plaats die in het haantje, alsook de tijm en rozemarijn. Peper en zout de binnenkant.
Smeer het haantje met olijfolie in en peper en zout het vel van het haantje (boven de olijfolie dan blijft het goed op het vel).

Plaats het haantje in een koude oven en breng de temperatuur tot 200°C gedurende 35-40 minuten (7 min/100 g).

Bedruip van tijd tot tijd met koud water. Als het vel te snel bruin wordt, verminder de temperatuur.
Warm opdienen met gebakken aardappelkroketjes.

Mijn tips.

Om een mooi krokant vel te hebben : laat het haantje op één kant 10 min braden, 10 min op de andere kant en eindig op de rug, bedruip regelmatig.

Het hete vet zal het vel krokant maken.

Om het koken te controleren : prik een punting mesje tussen het gewricht van het been tussen de onderbout en de bout.

Als het sap dat eruit komt helder is.

FRANSE JONGE DUIF +- 450gr stuk

Franse jonge duif afkomstig uit de

19,95