Vers vlees

Lasagna

Bereid alle ingrediënten voor: Courgette, knoflook, ui, geplette tomaten, peterselie en gehakt. Snijd de courgette niet te dun zodat ze niet uit elkaar vallen terwijl we ze omdraaien en de grill aansteken.

Voeg een beetje zout toe aan de courgettes en gril ze met een eetlepel extra vierge olijfolie. Laat ze goudbruin worden en laat, eenmaal gekookt, het overtollige vocht drogen met keukenpapier.

Snipper de ui en knoflook. Zet een pan op het vuur met een lepel olijfolie en fruit hierin de knoflook en fijngesnipperde ui. Voeg het met peper en zout gekruide gehakt toe en bak mee. Voeg als het vlees bijna gaar is de geplette tomaat en suiker toe samen met de basilicum en oregano.

Kook op laag vuur tot de saus dik is. Voeg als je klaar bent de gehakte peterselie toe.

Maak een rechthoekige aarden pot klaar om de lasagne in elkaar te zetten. Doe een beetje olijfolie op de bodem en garneer met de courgetteplakjes. Voeg de helft van de saus toe en bedek met nog een laag courgette. Voeg de rest van de saus toe, nog een laag courgette en als laatste top met mozzarella.

Bak ongeveer 30 minuten op 180 graden en als je klaar bent laat je het nog 10 minuten in de oven.

Voor 4 personen
500 g gemengd gehakt
4 middelgrote pompoenen
1 blik geplette natuurlijke tomaten
1 gesnipperde ui
250 gram mozzarella kaas
peterselie
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel oregano
1 theelepel suiker
Olijfolie
Zout
Zwarte peper

GEMENGD GEHAKT

HET BESTE GEHAKT VAN ANTWERPEN

13,85 /kg

Besteld Gewicht: 100 g

Kalfsgehakt

18,50 /kg

Besteld Gewicht: 100 g