Vers vlees

smos Passendale ABDIJKAAS

Passendale kaas, een Belgische trots die al generaties lang wordt gewaardeerd, is een heerlijk smakende kaas die zijn oorsprong vindt in het pittoreske dorpje Passendale, gelegen in West-Vlaanderen. Het is een halfharde kaas met een unieke, rijke smaak en een romige textuur die elke kaasliefhebber zal bekoren.

De geschiedenis van Passendale kaas gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, toen Edouard Verhaeghe, een lokale kaasmaker, deze bijzondere kaas ontwikkelde. Door zijn innovatieve productiemethode, waarbij de kaas wordt gerijpt in een speciaal ontworpen kaasvorm, wist Verhaeghe een kaas te creëren met een karakteristieke, volle smaak en een kenmerkende korst.

Wat Passendale kaas onderscheidt, is de zorgvuldig geselecteerde melk van lokale boerderijen die wordt gebruikt bij de productie ervan. Deze melk, afkomstig van koeien die grazen op de groene weiden van West-Vlaanderen, draagt bij aan de unieke smaak en kwaliteit van de kaas.

Passendale kaas wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende korst, die een natuurlijke en licht gerimpelde uitstraling heeft. Dit komt doordat de kaas tijdens het rijpingsproces wordt geborsteld met een mengsel van water en gist, wat resulteert in een rijke en karakteristieke smaak.

Wat betreft de smaak, heeft Passendale kaas een milde en romige smaak met subtiele hints van noten en fruit. Het is een veelzijdige kaas die zowel op zichzelf genoten kan worden als een perfecte aanvulling vormt op tal van gerechten, van hartige sandwiches tot verfijnde kaasplanken.

Passendale kaas is niet alleen geliefd in België, maar wordt ook internationaal gewaardeerd. Met zijn rijke traditie, unieke smaak en hoogwaardige ingrediënten blijft Passendale kaas een favoriet onder kaasliefhebbers over de hele wereld. Of het nu wordt genoten als onderdeel van een smakelijk gerecht of gewoon op een knapperige boterham, Passendale kaas staat garant voor een heerlijke en bevredigende smaakervaring.