Vers vlees

cote a l'os slagerij antwerpen

Côte à l'os, of “rib met been" in het Nederlands, is een klassiek Franse gerecht dat wordt genoten door vleesliefhebbers over de hele wereld. Het wordt gemaakt door een ribsteak langzaam te roosteren op het been, wat helpt om de smaak en malsheid van het vlees te versterken.

De oorsprong van côte à l'os kan teruggaan tot de middeleeuwen, toen het een populair gerecht was onder boeren en adel. Vandaag de dag is het nog steeds een geliefd gerecht in Frankrijk en wordt het vaak geserveerd bij speciale gelegenheden en feestdagen.

Om côte à l'os te bereiden, wordt de ribsteak eerst gekruid met een verscheidenheid aan kruiden en specerijen, zoals rozemarijn, tijm en knoflook. Het wordt vervolgens in de oven of op een grill geroosterd, terwijl het vlees wordt bestreken met boter of olie om het vochtig en smakelijk te houden. De kooktijd hangt af van de grootte van de steak en het gewenste gaarheidniveau, maar het wordt meestal enkele uren op een lage temperatuur geroosterd.

Een van de belangrijkste voordelen van het koken van cote a l'os op het been is dat het helpt om het vlees mals en sappig te houden. Het been voegt ook smaak toe aan het gerecht, aangezien het vet en de merg uit het been tijdens het koken in het vlees trekken.

Côte à l'os wordt traditioneel geserveerd met een verscheidenheid aan bijgerechten, zoals geroosterde groenten, aardappelen of een salade. Het wordt ook vaak vergezeld van een rijk rode wijn of een stevig bier, wat goed past bij de pittige smaken van het gerecht.

Concluderend is côte à l'os een heerlijk en hartig gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden of een ontspannen avond thuis. Met zijn langzaam geroosterde rib met been is het een ware klassieker van de Franse keuken waar elke vleesliefhebber smacht naar.

COTE A LOS 400gr

3 WEKEN GERIJPT SUPER MALS
32,50 /kg

Besteld Gewicht: 100 g