Vers vlees

Fazant met cognacsaus is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. De smaakvolle saus met cognac geeft het vlees een extra dimensie en maakt het gerecht helemaal af. Hieronder volgt een recept voor fazant met cognacsaus.

Ingrediënten:

1 fazant
250 ml bouillon
150 ml cognac
50 ml room
2 eetlepels boter
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de fazant in stukken en kruid het vlees met zout en peper.

Verhit een beetje boter in een ovenschaal en bak het vlees aan beide kanten bruin.

Voeg de ui en knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.

Voeg de bouillon, cognac, tijm en rozemarijn toe aan de ovenschaal.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het vlees ongeveer 1 uur gaar worden.

Haal het vlees uit de oven en houd het warm. Giet de saus door een zeef en bewaar deze apart.

Verhit de resterende boter in een pan en voeg de room toe. Laat de room licht koken.

Voeg de gefilterde saus toe aan de pan met room en roer alles goed door elkaar. Laat de saus nog even doorwarmen.

Serveer het fazantvlees met de cognacsaus en geniet van de heerlijke maaltijd.

Tip: Als je wilt, kun je het vlees ook serveren met aardappelpuree, rijst of groenten. Probeer ook eens wat extra kruiden toe te voegen aan de saus, zoals dragon of peterselie, om de smaak nog meer te versterken.

Benieuwd naar fazant? Bekijk hier de Wiki-pagina.