Vers vlees

Lamsvlees is een heerlijk en veelzijdig stukje vlees dat op veel verschillende manieren kan worden bereid. Het kan worden gegrild, gestoofd, gebakken, gerookt of zelfs in de slow cooker worden bereid. In dit artikel zal ik je laten zien hoe je een smakelijk en sappig lamsvleesgerecht kunt bereiden.

Ingrediënten:

1 kg lamsvlees
2 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 takjes verse rozemarijn, gehakt
2 takjes verse tijm, gehakt
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1 kopje runderbouillon
1/2 kopje rode wijn
Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius.

Leg het lamsvlees op een snijplank en verwijder eventuele overtollige vetten en onzuiverheden.

Verhit vervolgens de olijfolie in een grote ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, rozemarijn, tijm, zout en zwarte peper toe en roer goed.

Leg het lamsvlees in de pan en bruin aan beide kanten, ongeveer 5 minuten per kant.

Voeg de runderbouillon en rode wijn toe aan de pan en breng aan de kook.

Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak gedurende 40-45 minuten, of totdat het lamsvlees mooi bruin en sappig is.

Haal de pan uit de oven en laat het lamsvlees 10 minuten rusten voordat je het serveert.

Schep het lamsvlees op een bord en serveer met bijgerechten zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of rijst.

Dit was mijn recept voor het bereiden van heerlijk lamsvlees. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is ook een geweldig gerecht om indruk te maken op je gasten tijdens een etentje. Ik hoop dat je ervan geniet! Smakelijk eten!