Vers vlees

gemarineerde steak

Een barbecue is een geweldige manier om samen te genieten van lekker eten en goed gezelschap. Het is belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen en ze op de juiste manier te bereiden om een ​​geweldige barbecue-ervaring te creëren. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een heerlijke barbecue kunt bereiden met gemarineerde steak.

Stap 1: Kies de juiste steak

Het kiezen van de juiste steak is de sleutel tot het bereiden van een heerlijke barbecue. Bij Versslagerij De Laet hebben we een ruime selectie van hoogwaardige steaks om uit te kiezen. Voor een barbecue raden we aan om onze gemarineerde steak te gebruiken. Deze steak is zorgvuldig gemarineerd om de smaak en sappigheid te verbeteren.

Stap 2: Bereid de barbecue voor

Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur en wacht tot de kolen wit zijn. Dit zorgt ervoor dat de barbecue op de juiste temperatuur is voordat je begint met het grillen van de steak.

Stap 3: Bereid de steak voor

Haal de gemarineerde steak uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Dep de steak droog met keukenpapier om overtollige marinade te verwijderen. Dit voorkomt dat de steak te vochtig wordt tijdens het grillen.

Stap 4: Grill de steak

Leg de gemarineerde steak op de barbecue en grill deze ongeveer 4-5 minuten per kant voor medium-rare. Draai de steak niet te vaak om, want dit kan de sappen uit de steak laten lopen. Gebruik een tang om de steak om te draaien en zorg ervoor dat de steak gelijkmatig wordt gegrild aan beide kanten.

Stap 5: Laat de steak rusten

Haal de gemarineerde steak van de barbecue en leg deze op een bord. Dek de steak af met aluminiumfolie en laat deze 5-10 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verspreiden door de steak, wat resulteert in een mals en sappig stuk vlees.

Stap 6: Serveer de steak

Serveer de gemarineerde steak op een bord en garneer deze eventueel met verse kruiden. Geniet van de heerlijke smaak van de steak met een bijgerecht naar keuze.

Conclusie

Het bereiden van een barbecue met gemarineerde steak is eenvoudig en heerlijk. Het kiezen van de juiste steak, het voorbereiden van de barbecue en het grillen van de steak op de juiste manier zijn de sleutel tot een succesvolle barbecue. Volg deze eenvoudige stappen en je zult genieten van een heerlijke en smaakvolle barbecue met vrienden en familie.